Променят часа на полуфинала по футзал заради Левски и ЦСКА

Гранд Про фаворит за класиране на финал, смята президентът на Мания Мартин Балулов

Двубоят от полуфиналите на държавното първенство по футзал между тимовете на Гранд Про и Черно море Мания ще се играе в 13 ч. в събота. По предварителна програма срещата между първия и втория в класирането на Варна трябваше да се проведе от 16 ч., но заради супердербито на футболната ни „А” група между Левски и ЦСКА, което е в събота от 16 ч., от ЗС на БФС Варна решиха да изтеглят мача с три часа.

Тези два съперника са се срещали общо три пъти през сезона, като по-добрите показатели от изхода на срещите са в полза на Мания. Тимът на Мартин Балулов побеждава професионалистите с 2:1 и 4:1. Последният мач между двата тима обаче завърши с успех за тима на Димитър Пантев с 5:1.

"Сериозно съм притеснен от класата на Гранд Про. За мен те са фаворити за класиране на финал”, каза пред Varnautre.bg президентът на Черно море Мания Мартин Балулов.

Колоритният играч на "професионалистите" Бойко Косев - Бобеца пък е на мнение, че тимът на Мания е фаворит в двубоя. "Съперникът ни превъзхожда с организация. Работи се почти на професионално ниво. Да не забравяме, че в отбора има и национални състезатели, които могат да решат всеки един мач. Ние пък бяхме напуснати от пет основни играчи, което малко или много повлия на играта ни", каза Бобеца. Той визираше Христо Димитров, Исмет Хаджиев, Иван Иванович, Даниел Несторов и Хюсеин Назефи, които по една или друга причина вече не са в Гранд Про.

Все още не е ясно дали и двубоят между Левски София Запад и Академика, който също по програма трябва да се играе в 16 ч., ще бъде изтеглен за по-рано.