МФК МАГ изпусна Академика във Варна

Черно море Мания спечели служебно срещу Орловец

Варненският тим на МФК МАГ не успя да се класира за полуфиналите на държавното първенство по футзал. След 3:0 над Орловец и поражение с 2:7 от Черно море - Мания, днес тимът на Веско Веселинов се нуждаеше от победа над Академика. Двубоят в зала "Владислав" обаче завърши 4:4, като отборът от Варна определено може да съжалява, че не успя да преодолее Академика и да играе на полуфинал. Домакините удариха пет греди, като изпуснаха най-малко 5 чисти положения.  Поредния силен мач за варненския тим направи Генади Луго, който получи и най-висока оценка от треньора Веско Веселинов за представянето в трите двубоя от Държавното първенство. Хеттрик за МАГ реализира легендата на Черно море Станислав Стоянов, който е и най-опитния футболист в тима на варненци. Един добави Иван Иванов – Пепелянката.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на  бившия президент и треньор на "Тича" Пламен Христов. „Маговете” успяха първи да стигнат до гол чрез Станислав Стоянов. Академика обаче много бързо се върна в мача, след като изравни минута по-късно. При този резултат свърши първата част.

През втората част двубоят вървеше гол за гол, като варненци изравниха минута преди края от дълга дузпа.

Така на второто място в група "А" завърши столичният тим, който преди това падна с 2:4 от Черно море - Мания и би с 11:6 Орловец.

В другата среща от група "А" Мания спечели служебно срещу Орловец, които след снощната загуба от Академика решиха се прибраха в Габрово.

Така на полуфинала ще се срещнат два варненски тима и два от София. Левски приема Академика, а Черно море – Мания ще играе с един от тимовете на Спартак и Гранд Про.