Мания удари МФК МАГ и е на полуфинал

Академика се наложи над Орловец с 11:6

Шампионът на Варна и основният претендент за титла в държавния шампионат Черно море-Мания се класира за следващата фаза на надпреварата от първенството по футзал. „Маниаците” победиха младия тим на МФК МАГ с 7:2 и вече мислят за полуфиналите от първенството. Тимът на Мартин Балулов определено бе по-класният от двата и заслужено спечели двубоя с „маговете”.

Точни за победителите бяха Даниел Димов, Никола Василев, Николай Ненков – Касата - 2, Влади Гочев, Диян Генчев и Димитър Цветанов. За тима на Веско Веселинов головете реализираха екзотичният футболист Генади Луго и легендата на Черно море Станислав Стоянов.

Срещата започна ударно за футболистите на Черно море, който успяха да поведат с 3:0. „Маговете” върнаха интригата с два гола до почивката, като минута преди края на първата част получиха право да изпълнят дълга дузпа. Ударът на Иван Иванов – Пепелянката обаче, срещна напречната греда.

През втората част Мания инкасира четири безответни попадения за крайното 7:2.

В другата среща от група "А" играна днес в зала "Владислав" Академика очаквано победи шампиона на Габрово – Орловец. Софиянци се наложиха с 11:6 над очертаващия се аутсайдер в групата. Четири гола за Академика реализира Николай Зайков, с хеттрик се отчетоха Руслан Богданов и Цветан Димитров, а по един добави Георги Веселинов. За габровци Веселин Панчев наниза 4 гола, а Иван Стефанов и Тони Балъков се отчетоха с по един.

Така развръзката за крайното класиране ще стане ясна след двубоя между МФК МАГ и Академика УНСС. И двата тима са с по 3 т. и ще играят утре в зала "Владислав" от 13 ч. Мания и Орловец ще пък ще се срещнат от 15 ч.