Двама заподозрени за убийството на библиотекарката

Разследващите вече имали насоки кои може да са извършителите, но все още липсвали категорични доказателства срещу тях

Двама са основите заподозрени за зверското убийство на 44-годишната библиотекарка Петя Балева във Варна, която беше открита с огнестрелна рана от пушка в бузата. Разследващите вече имали насоки кои може да са извършителите, но все още липсвали категорични доказателства срещу тях, пише в. "Монитор".

„Засега не изключваме нищо и никого. Разследването е в начална фаза, разпитват се близки и познати на жертвата”, обясни вчера окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той обясни, че продължават да работят по версиите за убийство, самоубийство и неправилно боравене с огнестрелно оръжие.

От държавното обвинение потвърдиха, че съпругът Георги Балев не е бил задържан, а е повикан за разпит и пуснат на свобода. След като е съобщил за убийството на съпругата си, през цялата нощ е оказвал съдействие на полицията при последвалия оглед на местопроизшествието. От разпита е установено алибито му и срещу него няма повдигнато обвинение.

Спусъкът на пушката може да е натиснат и от 16-годишната Виктория, смятат разследващите. Момичето е болно от анорексия, при която желанието за самоубийство или агресия са характерни последици, отбелязват обаче специалистите. Затова екип психиатри и психолози работят с ученичката от Икономическата гимназия, за да установят дали е била в състояние да разбира действията си и да дава годни показания по воденото разследване.

След разпитите на Георги и дъщеря му криминалистите са установили сериозни разминавания в показанията на момичето, в които няма логична връзка между вече известните обстоятелства и твърденията му.