Прокуратурата потвърди: Петя е простреляна

"Огнестрелна рана е причината за смъртта. Работим по три възможни версии – убийство, самоубийство или нещастен случай при боравене с оръжие”, заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Продължават процесуално-следствените действия по случая. До момента е установено, че Петя е починала, след като куршум е пронизал главата й, а не от побой. Този факт е констатиран и от съдебните медици, извършили аутопсията.

В хода на разследването е установено, че в дома на семейството е имало ловна пушка, законно притежавана от съпруга на жертвата – Георги. Балев е държал огнестрелното оръжие в спалнята. Тялото на застреляната жена е открито в детската стая на последния етаж.

Тепърва балистична експертиза ще установява дали с въпросната ловна пушка, която е намерена в спалнята, пъхната в калъф, е произведен фаталният изстрел. Други огнестрелни оръжия по време на огледа не са открити.

Версията самоубийство не е напълно изключена, заяви окръжният прокурор Чавдаров. Възможността Петя да е сложила сама край на живота си, както и подозренията за нещастен случай, са по-малко вероятни, коментираха запознати с разследването. И добавиха, че основната версия е убийство, като основният кръг заподозрени са членовете на семейството.

Хронология на драмата

Прибирайки се вечерта от работа, Георги заварил дъщеря си Виктория да стои в двора, пред входната врата. Тя му споделила, че не се чувства добре. 51-годишният мъж завел дъщеря си до болницата, където лекарите установили, че тя има температура. Съседи споделиха днес, че момичето е страдало от анорексия. Това потвърди и свако й Милен.

По-късно вечерта Георги е говорил по телефона със сестра си, чийто съпруг е Милен. "Търсеше Петя, май и по районните е питал. Беше разстроен, не знаеше къде е. Говори със сестра си Валя", разказа Милен.
В 2:05 ч Георги се обажда на тел. 112 и съобщава, че е намерил жена си мъртва вкъщи с рана на главата. Около 7 сутринта от "Съдебна медицина" изнасят трупа на Петя Балева. Около 8 сутринта съпругът й отново се обажда на сестра си и силно разстроен кава, че Петя е мъртва и цялата къща е в кръв.

Извикан е втори екип на Бърза помощ, за да помогне на Георги Балев, който е бил изпаднал в нервна криза. Впоследствие полицаи отвеждат Георги в Първо районно за изясняване на трагичния случай.