Петя Балева застреляна с пушката на съпруга й? (+)

Трупът на жертвата е открит в детската стая

Причината за смъртта на библиотекарката Петя Балева, открита тази сутрин мъртва в дома си, е огнестрелна рана от пушка в дясната буза, научи Varnautre.bg.

Аутопсията на трупа на жертвата все още не е завършила, извършва я д-р Димитър Ганчев, началник на Съдебна медицина в болница "Света Анна". 

Нито една версия не се изключва до момента, но основен заподозрян е съпругът на Петя - Георги. Установено е, че оръжието, открито в къщата, е законно притежавано от Георги. Огнестрелното оръжие е иззето от полицията и подлежи на експертиза.

Според мъжа на сестрата на Георги - Милен, Балев работи в Горското, а негово хоби са ловът и препарирането на животни.

Сигналът за убийството на 45-годишната варненка е подаден на тел. 112 в 2,05 часа след полунощ, а от "Съдебна медицина" изнесли трупа в 7 ч сутринта. Георги Балев е открил трупа на съпругата си Петя в локва кръв. Сутринта към 8,00 часа той звъннал на сестра си Валентина и по телефона е изпакал: "Цялата къща е в кръв, Петя е мъртва", разказа съпругът на сестрата Милен. Той обясни, че Георги е звънял и предната вечер. "Търсеше Петя, май и по районните е питал. Беше разстроен, не знаеше къде е. Говори със сестра си Валя". 

(+) 15:00

Трупът на Петя Балева е открит в детската стая, съобщи БЛИЦ. Съпругът открил жена си снощи, след като се прибрал от работа. Преди това обаче завел дъщеря им на лекар. Според близки до разследването на връщане от работа той срещнал 16-годишното момиче пред дома им и направо тръгнали към клиника. По-късно, когато се прибрали в дома, мъжът позвънил на 112, за да алармира, че жена му е изчезнала. Тя била открита в стаята на дъщерята. 

Ловната пушка, за която се подозира, че е оръжието на убийството, е намерена в калъф в спалнята на родителите. Разследващите стесняват кръга на заподозрените в рамките на семейството. Вратата на дома била с топка и нямало следи от взлом.  

Запознати твърдят, че дъщерята имала психически проблеми и в последно време майка й я водела непрекъснато по лекари. 

Петя Балева е простреляна в главата, категорични са източници от полицията. 

18:00 Прокуратурата потвърди: Петя е простреляна