Академика удари Левски в дербито на София

От двата най-добри тима в градското първенство на столицата похвалиха БФС за организацията

Отборът на Академика УНСС постигна трудна, но много ценна победа срещу шампиона на столицата Левски София Запад. Тимът от УНСС успя да спечели с 3:2 срещу сините, в дербито на градското първенство на столицата, което се игра в зала Челопечене. Въпреки че Левски повеждаше на два пъти в резултата, тимът на Асен Асенов успя да направи пълен обрат. По този начин Академика остава основен фаворит за първото място, след като до този момент е с три точки пред тима на Иво Николов. И двата отбора удариха по две греди. Тимът на Левски бе подкрепен от солидна агитка, която бе зорко охранявана от стюарди.
Два гола за победителите реализира Филип Филипов, а един добави Иван Стоилов. За Левски точни бяха Христо Костов и Александър Димитров.

„Отборът на Академика ме изненада с много добра игра. Получи се много добър мач, с много положения пред двете врати, удариха се и много греди. Въпреки това, според мен, най-справедливият резултат бе равеният. Наистина двубоя бе доста стойностен за нашите стандарти. Съдийството и като цяло организацията от страна на БФС бе на много високо”, каза за SPORTLINE.BG треньорът на Левски Иво Николов.

На същото мнение бе и треньорът на победителите от Академика УНСС Асен Асенов – „Много добра организация от страна на футболната ни централа. Създадени бяха условия за футзал, което бе и най-хубавото. Така трябва да е и във всички мачове от шампионата. Имаше много публика, което е предпоставка футболистите да дадат максимума от себе си в двубоя”.

В останалите две срещи от кръга Унекс отстъпи от ФК „Г” с 7:12, а Ф.К Електриксити излъга Лъвчета с 5:1.