МФК МАГ удари Спартак във футзала

Черно море Мания и Гранд Про Коктейлс с очаквани победи, Одесос се издъни срещу Пикадили

Отборът на МФК МАГ – Младост постигна трудна, но много важна победа срещу тима на Спартак в среща от 3-ия кръг на втория полусезон от градското първенство по футзал на Варна, която се игра в зала Конгресна на ДКС – Варна. За тима на „маговете” официален дебют направи бившият капитан на ПФК Черно море Станислав Стоянов, който внесе увереност в редиците на новака в шампионата по футзал само с присъствието си на терена. Наставникът на спартаклии Симеон Христов имаше доста кадрови проблеми в състава си. Калоян Цветков, Милен Стефанов, Цветан Миланов – Мечката, Павел Адамов и Георги Бомбов, които са основни играчи в тима на Христов не взеха участие поради различни причини. Въпреки че спартаковци неколкократно се опитваха да отложат мача, като дори бяха представени медицински за многото контузени основни футболисти, от ЗС на БФС – Варна бях категорични, че мач ще има.

Два гола за победителите реализира Тодор Апостолов, а един добави Генади Луго. За Спартак точни бяха Ицо Жейнов и Иво Богданов, който се разписа от дълга дузпа.

Шампионът на Варна по футзал Черно море Мания успя да победи тима на МФК Тича с 8:4. Отборът на Тича игра доста силно срещу тима на Мания, но опитът на „маниаците” си каза думата и въпреки, че през първата част резултатът вървеше гол за гол, през втората шампионите водени от Свилен Иванов спечелиха нови 3 точки в градското. Така основният фаворит за първото място в първенство на Варна остава непобеден на върха в шампионата, като от 14 изиграни мача до този момент няма загубена точка. За Мания участие взеха и националните състезатели Пламен Стойков и Никола Василев, които замениха фланелка на "Лъвовете" с тази на Черно море Мания, само няколко часа след като България загубиха от Гърция с 1:5 и не успяха да се класират в следващата фаза за Евро 2014. Попаденията за загубилите реализираха Милен Маринов - 2, Свилен Петров и Стоян Танев.

Шампионът на България Гранд Про също записа очакван успех в днешния си мач. „Професионалистите” успяха да победят АФК Варна с 6:0, като дебют за тима воден от Димитър Пантев направи новото сръбско попълнение Марко Костич. Именно той се разписа на два пъти във вратата на „винишките”, а Стойчо Попчев, Георги Карагеоргиев, Христо Димитров и Миша Милошевич добавиха по един гол за разгромния резултат. Предвид липсата на националния вратар Костадин Иванов, на вратата на Гранд Про застана Галин Милков – Гаргата.

В друга среща играна днес тимът на Одесос-Хидроремонт загуби с 1:2 от Пикадили. Точни за победителите бяха Марин Димитров (Бай Марин) и Цветомир Димитров.