Прокуратурата: Убийството в Девня не върви към потулване

Разкриването на обективната истина по делото ще доведе до наказване на виновните с цялата тежест на закона

Твърденията, че "убийството в Девня върви към потулване", категорично не отговарят на истината. Това съобщиха от Апелативна прокуратура в отговор на твърденията на близки и приятели на Мартин, които вчера излязоха на протест с искане за справедлив процес. 

"Екип от двама прокурори от Окръжната прокуратура във Варна ръководеше на място разследването и всички процесуално-следствени действия по изясняване на фактическата обстановка и обективната истина по случая. И към момента под контрола на прокуратурата се извършват активни процесуално следствени действия. В рамките на разследването ще се установят всички обстоятелства, при които е извършено престъплението. Разкриването на обективната истина по делото ще доведе до наказване на виновните с цялата тежест на закона", посочват още от обвинението. 

Оттам припомниха, че Апелативният съд днес потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо Виктор Панайотов, обвинен в убийство на 23-годишния Мартин, станало на 28 ноември около 6 часа сутринта в дискотеката на Младежкия дом в девненския квартал "Повеляново". От Апелативна подчертаха, че деянието е разкрито само за 24 часа под ръководството на Окръжна прокуратура. 

В автомобила на 33-годишния обвиняем са открити дрехи, като предстои да се установи дали Виктор Панайотов е бил облечен с тях по време на убийството. В колата му е намерен и сгъваем нож, увит в найлонов плик, за който заключенията от назначените експертизи ще отговорят на въпроса дали това е оръжието на престъплението, с което са нанесени няколко удара в тялото на убития, един от които в сърцето.

.