Убиецът от дискотеката в Девня - с дебело досие и мачете в багажника

Съдът остави в ареста Виктор Панайотов - обвинен в убийството на 23-годишен мъж

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста 33-годишния Виктор Панайотов, който е обвинен за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров пред дискотека в Девня. Според прокуратурата има достатъчно доказателства, от които може да се предположи, че именно Панайотов е причинил смъртта на Мартин. Налице са показания на множество свидетели, а държавното обвинение смята и, че има риск Виктор да се укрие.

Според показанията единствено Панайотов е бил в пряк контакт с жертвата. Поне двама свидетели твърдят, че са видели нож, както и кръв по ръката на обвиняемия. Стана ясно и, че приятел на обвиняемия е посетил аптека около 7 часа на 28 ноември, откъдето е купил превързочни материали за Виктор.

При претърсване на колата на 33-годишния Панайотов е намерен нож, който се смята за предполагаемото оръжие на престъплението. Той наподобява на този, който описват свидетелите.

От прокуратурата посочиха още, че през 2000-та г. Панайотов е осъждан за грабежи, при които за сплашване е използвал нож. За тези престъпления той е реабилитиран по право. През 2015-та срещу него е започнато друго досъдебно производство за наркотици, при което по време на претърсване на колата на Панайотов в багажника са намерени ножове, мачете, пистолет, както и боксови ръкавици. От адвоката на обвиняемия стана ясно, че боксът е страст на Панайотов от дете. На 14 ноември тази година Виктор е бил отново задържан за наркотици.

Относно настоящото престъпление от прокуратурата отбелязаха, че е имало и опит от страна на приятел на Панайотов за въздействие върху останалите участници в кървавата драма, за да представят друга версия.

От своя страна защитникът на обвиняемия - Петър Недков изтъкна, че Панайотов сам се е явил в полицията, по негов съвет, за да се изясни фактическата обстановка. Адвокатът потвърди, че действително на ръката на клиента му е имало две големи рани, заради което е ходил до Спешното, където е зашит. Според защитника по време на инцидента са присъствали 5-6 души, които са потвърдили за сбиването, но никой не е заявил, че е видял нож в ръката на Виктор.

По думите на адвоката, свидетели разказали, че Виктор не е бил в дискотеката при възникването на конфликта. По това време обвиняемият е бил навън в колата си с две момичета и се готвел да изпрати едно от тях до дома му. В последствие приятел на Виктор му се обадил, за да го помоли да се върне, защото в дискотеката възникнал проблем. 

На този етап обвиняемият отказва да дава обяснения, което адвокатът му изтълкува с изкривено медийно отразяване на случая. Виктор все пак щял да проговори, но на по-късен етап. Самият обвиняем поиска домашен арест, като посочи, че живее с родителите си на ул. "Студентска" във Варна. Като основание за по-лека мярка, адвокатът му посочи и необходимостта от извършване на операция на сухожилие на ръката на Виктор.

От прокуратурата потвърдиха, че Панайотов се е явил сам в полицията, но е направил това 6 часа след деянието. Пред органите на реда той се явил, измит, с други дрехи и с изрязани нокти. В крайна сметка съдията прие доводите на обвинението и остави Виктор зад решетките.