В кървавата дискотека в Девня редовно ставали сбивания

Приятели и близки на убития Мартин излязоха на протест и блокираха пътя за Варна

Близки и приятели на убития пред дискотека в Девня Мартин Тодоров и жители на града се събраха на протест пред полицейското управление с искане за справедлив процес. Хората настояват за възможно най-строга присъда за извършителя на убийството.

Приятели на убития мъж разказаха, че във въпросната дискотека доста често са възниквали проблеми и се е стигало да сбивания. За това и са подавани множество жалби в полицията, но така и не били предприети мерки.

Сред демонстрантите бяха семейството на Мартин и пострадалият при кървавото меле 27-годишен Руско. Те не пожелаха да говорят пред медии. Малко по-късни протестиращите блокираха пътя за Варна, с настояване всички, замесени в случая, да си получат заслуженото

За убийството бе задържан 33-годишният Виктор Панайотов. Според прокуратурата има достатъчно доказателства, които сочат, че именно той е извършителят на престъплението. Имало е опит от страна на приятел на Виктор да окаже въздействие върху участници в боя да представят друга версия за случилото се, твърдят от държавното обвинение.

Панайотов е осъждан за грабежи, но реабилитаран по право, а понастоящем срещу него се води досъдебно производство за разпространение на наркотици.

Преди около седмица пък кметът на Девня Свилен Шитов заяви, че дискотеката има неплатени сметки за ток и вода и дължи наеми на общината, поради което ще бъде затворена. Фирмата "Снежа 62", която стопанисва увеселителното заведение, е собственост на съпругата на бившия общински съветник Лазар Славов-Каламука, който управлението му било поверено на неговия син Диян.