Пане: В Молдова Белардели похарчи 110 хил. евро, купи всичко както в Спартак

След като не можах да постигна целите си в бившата съветска република, се преместих в България

Треньорът на Спартак 1918 Мариян Пане даде първото си интервю, след като пристигна във варненския тим. Пане, който води интернационалния тим на "соколите" в последните две проверки на тима с Динамо-Ауто (Молдова) и Черноморец (Бургас), коментира и играта на тима в контролите.

"Преди всичко искам да поздравя привържениците на Спартак. Моите впечатления за отбора са много добри и смятам, че можем да вървим добре напред. В този
момент мисля, че тимът е добре сформиран. Можем да видим 2-3 момчета още, за да подсилим самия отбор. Имам добри наблюдения за тима на Спартак и се надявам, че не съм сбъркал. Много е важно, че в мача с Черноморец показаха добри нещаа. Теренът, на който играхме бе много добър. Всички са много щастливи, че спечелихме срещата. Отборът играе много добре, въпреки че момчетата не се познават добре. Играят с гордост и ще съм сигурен, че ще продължим да побеждаваме. Давам си сметка за всички трудности и смятам, че ще успеем", каза Пане.

Той говори и за съвместната си работа с Пиетро Белардели в Молдова и защо проектът в Костулени не се е осъществил.

"Познавам г-н Белардели отдавна. Той дойде в Молдова преди време и взе един отбор. Започнахме от нулата, както сега в Спартак. Месец и нещо

работехме, сформирахме екип. Всичко вървеше добре. Отидохме в Рим, за да изберем играчи. Там сформирахме отбора. Всичко вървеше добре до момента, в който Белардели трябваше да оформим всички документи. Белардели похарчи повече от 110 хил евро в този момент. Купи всички необходими неща както в Спартак в момента. И когато свърши селекцията се прибрахме в Кешинев. Беларделит обаче не успя да стане президент в Кешинев, защото се забавиха документите. Той похарчи 110 хил. евро за едно нищо", каза Пане.

Самият Белардели добави, че веднага след случилото се в Молдова е взел решение да се премести в България. "Аз се бях намесил и в икономиката и исках да инвестирам в някой проекти. Но ми се случиха персонални неща в Кишинев. Не можах да подпиша нито договор за отбора, нито за проектите. Аз съм силен характер и след като не можах да постигна целите си, се преместих в България. Поканих моя екип тук. Сега се надявам, че ще имам повече възможност да видя резултатите, които не успях да постигна в Молдова.