Треньор в Спартак: Имам трима вратари, играли в Серия "А", искам да ги докарам в България

Вратарите на Сиена, Лече и Палермо са продукт на моята школа, направи култово изказване треньорът

Треньорът на вратарите в Спартак 1918 Бруно Федеричи сподели, че трима вратари от италианската Серия "А" са продукт на неговата школа. Той благодари на феновете на "соколите", които според него са близо до клуба.

"Много съм щастлив, че съм в България, защото за мен е важно, че бях поканен. Благодаря на Белардели, че ми даде тази възможност. Благодаря и на феновете, които със сигурност ще са близо до нас. Аз съм от 30 години във футбола. От 20 години съм професионалист в Италия. Обичам работата си. Защото за мен вратаря е много важна фигура във футбола. Щастлив съм, че върша тази работа. Искам всичко, което съм усвоил в моя живот като вратар, да го предам и на младите хора. За мен е важен този проект, който захващаме. Няма нищо лесно. Вярвам, че сме на един път, който е малко по-специален. Построихме един добър състав, който иска да прави един истински футбол. Всички вярваме в това", каза треньорът на вратарите в Спартак.

"Аз имам доста известни вратари. Атилио Григори е един от тях. Има и още много. Винаги ми е било приятно да говоря за това, но сега няма да се отпускам. Имам трима вратари играли в Сериа "А" - Фарели в Сиена, Бенаси в Лече и Бригито в Палермо. Това са тримата вратари, които ме правят много щастлив. Те започнаха в моята школа. Това е обективно и аз искам да докарам някой от тях в България.