Спартак си създаде работещ башибозушки отряд

Италианското явление на Коритото е производно на безхаберието на онзи "силно" мислещ човечец - Антон Фажев и ...

Един скандален италианец дойде във Варна и започна да лъже всичко и всички. Не само, че лъже, ами лъже тъпо. И това вече е обществена тайна.

Само че италианецът все още не може да разбере при какви "играчи" е попадна тук, в България. Как успя да се натресеш точно в Спартак, където схемите и измамите са ежедневие от доста години, г-н италианец? И ти смяташ, че ще "измислиш" истинските мозъци в Спартак, който стоят встрани? Трябва да си наистина тъпо парче, ако мислиш, че това ще стане.

Италианецо, ако знаеш какъв "автогол" си си вкарал със Спартак... А те, повярвай ми, знаят ти каква шматка си. Бизнесмен, който пътува с рейса, милионер, който звъни на треньора на клуба и на приближени журналисти, да го закарат от точка "А" до точка "Б" в града. Да караш клубния автобус да пътува до София, за да се придвижиш до Варна, и то два пъти. Да дадеш 7 лв. за мазило на доктора, при положение, че то струва 7,50 лв., да нямаш 30 лв. да извадиш на шофьора за гориво за рейса, с който ти се возиш, може би повече от футболистите. Ти ли си бизнесмен? Хората, с които в момента се обграждаш, рано или късно ще прогледнат и ще осъзнаят, че ги държиш единствено с обещание. Само че внимавай, че в България не е като в Италия, Швейцария, Румъния, Молдова и където още си вилнял. Тук бият през пръстите... Особено незначителни италианци като теб.

Трябва да се отбележи, че италианското явление е производно на безхаберието на онзи "силно" мислещ човечец - Антон Фажев и кохортата, наречена членове на Общото събрание на Спартак 1918. Тези хора вземат решения.. кое, как, кога, но не и защо го правят? Всъщност не е трудно да се досетиш - просто така им е наредено.

Защо българинът с полицейския шлифер не разбра, че там, където свършва неговото облекчение, започват мъките на останалите. Задникът на Фажев "лъсна" в центъра на Варна. Да, на "милиционера" му олекна, поне малко с появата на италианеца, но на останалите им е гадно. Сега ходи наляво и надясно да обяснява, че бил заложил "капани"...

Новият избраник за шеф на Спартак 1918 не притежава по-висока компетентност за поста от Антон Фажев. Може би и двамата са на едно и също финансово ниво, за интелектуално - не съм сигурен кой е по, по, най. След като е очевидно, че комисията не разполага с потенциала да излъчи достоен председател, който да стабилизира Спартак, или поне да се опита да го направи, затова изходът е да тя да бъде разпусната.

Както някой вече бе писал - някога султанът е разбрал, че българите като ги обучиш от малки, насъскаш и платиш добре, ще свършат много по-голяма и далеч по-страшна работа и от най-добрия му башибозук. И затова създал еничарския корпус.

Днес е същото в Спартак. Тези членове, настоящи и бивши на Общото събрание, се разправиха с този футболен клуб отвътре. Истинските собственици на Спартак си създадоха нов, свой башибозушки отряд, който засега работи добре!