На пазар: Шопската салата поскъпна

Плодовете поевтиняват

С 40 стотинки по-скъпо, в сравнение с началото на седмицата, се продават най-евтините домати по пазарите във Варна. От 2 на 2,40 лв. за килограм скача червеният зарзават на Централния пазар. Средната цена на домата по всички пазари е около 3 лева. 

Краставиците също са по-скъпи и изравняват цената си с тази на доматите. 2,40 струват най-евтините пак на Централния пазар, най-скъпите са по 5 лв. на "Чаталджа". Лукът запазва цената си. Най-евтино може да се купи във "Владиславово" и на Централния - за левче. 

И докато основните съставки за шопската салата поскъпват, плодовете поевтиняват. Най-евтини са ябълките - по 90 ст. килото на Централния и левче на "Часовника" и във "Владиславово". Портокалите и мандарините са съответно по 1,10 и 1,20 лв. за килограм. Кивито е със средна цена 1,60 лв., като с малко обикаляне на Централния или владиславовския пазар ще го откриете и за левче за килограм. Бананите остават със средна цена 2 лева,като на Централния има за 1,80 лв. килото. Килограм ягоди се търгува за 7 лева, а евтино грозде за 2,40 лв./кг може да се намери във "Владиславово". 

Патладжанът и тиквичките изравняват цената си. Струват по 6 лв. за килограм. За 3,25 лв. може да се намерят печурки на Централния пазар. 

На рибната борса карагьозът поскъпва от 8 на 10 лева килото. Цацата е 3 лева, скумрията - 4,40 лв., кефалът - 5 лева. Кило таранка струва два лева, а иларията 3 лв. Пресен толстолоб продават още на рибния пазар за 3,50 лв/кг.

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар