На пазар: Доматите и ягодите се изравниха на "Чаталджа"

Цената на авокадото падна на половина

2.50 са най-евтините домати, които се продават във Варна днес. Могат да се намерят на пазар "Чаталджа". Там са и най-скъпите домати - 6 лева. Толкова струва днес килограм ягоди на Централен пазар. Цената им от понеделник е паднала с два лева. С 5 лева е поевтиняло авокадото, като в началото на седмицата килограмът беше 10 лева. Най-евтините краставици са на Централен пазар - 2.40 лв.

На пазар "Владиславово" зелето и лукът са по 1 лев за кило, чесънът е 3 лева, което е най-ниската цена по варненските пазари. Кивито струва 1 лев за кг, гроздето - 2.40 лв., мандарините - 1.30 лв. Това също са най-ниски цени в сравнение с другите пазари. Най-скъпи във "Владиславово" са ябълките, като за килограм там могат да ви вземат до 2.20 лв., както и бананите, които стигат до 2.70 лв. за кило.

На пазар "Часовника" са най-скъпите моркови - 1.50 лв. за килограм, картофи за 1.80 лв., грозде за 10 лева, както и портокали и мандарини по 2.20 лв. за кило. Най-ниска цена в сравнение с другите варненски пазари имат лимоните и бананите - по 2 лева за килограм, зелето и лукът по 1 лев.

На пазар "Чаталджа" са най-скъпите краставици - 5 лева за кило, както и чесън за 7 лева. Кивито е 1.80 лв. за килограм, което също е най-скъпата цена в сравнение с другите пазари.
На Рибния пазар най-евтина е иларията за 2.50 лева, цацата и таранката, кило от които струва по 3 лева, толстолоб за 3.50 лв., следвани от хариб и кефал за 4 лева.

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар