На пазар: Картофите поевтиняха до 60 стотинки

Грозде за 2,40 кг продават на пазара във "Владиславово"

На 60 стотинки за килограм паднаха картофите на един от варненските пазари. Евтините картофи могат да се намерят на Централния пазар. По останалите площадки картофите вървят по лев, 1,20, а на места дори 1,80 лв. Доматите запазват средната си цена от около 2,50 лева, но на места на пазар "Чаталджа" килото стига до 6 лева. Между 2 и 4,50 лева върви килото на краставиците. Най-евтино е зелето, което почти по всички пазари в града може да се намери за левче. 

Грозде на символична цена продават на пазара във "Владиславово". Там килограм от него струва 2,40 лева, при цена на останалите пазари от 7 до 10 лева. На владиславовския пазар се продава и най-евтиното киви - за левче килото. Сравнително евтино грозде може да се намери и на пазар "Часовника" - 4 лв./кг.

От плодовете най-достъпни са ябълките - между 80 ст. и 1,80 лв. Килограм лимони и банани върви на една цена по пазарите. По 1,80 лв. на Централния, 2 лв. на "Часовника", 2,40 лв. на "Чаталджа".

Редките за този сезон боровинки стигнаха до 28 лева за килограм. Бобът пък поевтиня с 50 стотинки и вече се намира за 3,50 килото.

Най-евтината риба на борсата е  цацата - 3лв., следвана от скумрията, чиято цена падна до 4,40 лв./кг. Кефалът запазва цената си от 5 лв., толкова струва и шаранът. 

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар