На пазар: Кило домати на цената на кефала

Парите

23-01-2015, 15:28

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Банани по 1,80 лв. за килограм продават на Централния пазар. Вижте всички цени по варненските пазари в петък

1,80 лв са най-евтините домати, които се продават по пазарите във Варна. Могат да се намерят на Централния пазар, където са и най-евтините картофи, лук, моркови и ябълки съотверно на цени 70 ст., 90 ст. и един лев. Средната цена на доматите по пазарните площадки е 2,80 лв.

По-високи са цените на пазар "Часовника" в центъра. Там кило домати стига до 4 лева, колкото струва килограм кефал на Рибната борса. За сметка на това, на "Часовника" могат да се намерят най-евтините лимони за 2 лв/кг. Евтин чесън продават във "Владиславово", където цената за килограм от него е 3,80 лв. - значително по-ниска от тази на пазар "Чаталджа", където струва 6-7 лева.

На Централния пазар са и най-евтините банани в града - 1,80 лв. С 20 стотинки отгоре трябва да се бръкнете, ако ги купите от пазар "Часовника". Най-скъпи са във "Владиславово", където на места стигат до 2,80 лв. за килограм.

На Рибния пазар най-евтина е цацата, кило от която струва 3 лева, следвана от кефал и хариб за 4 лева и скумрия, струваща 5 лева килото. По 8 лева се търгуват лаврака и белия амур, а пъстървата струва 9,50 лв. Най-скъпите риби на борсата са калкана - 35 лв. и сьомгата - 20 лв. Толкова струва и килограм скариди.

Боровинки за 20 лева килото и ягоди за 8 лева могат да се намерят на Централния пазар, също и бадеми за 35 лв. Гъбите кладница струват 5,5 лв., а печурката - 3,50 лв. за килограм. Патладжана и тиквичките са на една цена - 3,50 лв., а спанака и целината струват съответно 4 лева и 1,20 лв.

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар