За варненския Спартак, италианските спасители и поза 69

Малко остана до финалната права и нищо друго не ни остава оснвен да изчакаме чудесата, които ще сътворят на Коритото

Знаете ли онзи виц за едно момиче, което предложило на неопитно в секса момче, да пробват поза 69. Наложило се девойчето да обясни цветущо какво точно е "69" и младежът се съгласил. Тъкмо започнали и момичето пръднало, за което се извинило срамежливо и помолило момчето да пробват още един път. Ситуацията обаче се повторила. Момата пак се изпуснала, а младежът скочил изплашен и тръгнал да си ходи с думите: Tрябва да си луда, ако си мислиш, че ще остана и за следващите 67 пъти.

По същият начин в момента се чувстват феновете на Спартак Варна. Да го кажем така - италианците са 5 или 6-ия здрав "пърдеж" по посока на привържениците на синия варненски клуб. И този път той се очаква да е доста здрав. А в момента всички с притаен дъх очакват и "кафевите" последствия от него. Те ще станат ясни на 6-ти, или най-късно на 9-ти февруари.

Именно в петък заемащият длъжността Изпълнителен директор на Спартак Пиетро Белардели трябва да покрие старите задължения на клуба. Поне така обеща: "...ще изчистим задълженията към бивши футболисти, към българската държава и към Енергоразпраделителните и Водни дружества. Гарантирам, че те ще бъдат покрити", каза Пиетро пред репортер на Меридиан
мач. Тогава ще стане и ясен бюджетът в евро, с който ще разполага тимът през пролетта. Малко остана до финалната права и нищо друго не ни остава оснвен да изчакаме чудесата, които ще сътворят италианските благодетели.

До този момент те са инвестирали в Спартак...... екипировка. За това свидетелства снимка, разпространена от самия Белардели, от която е видно единствено, че италианецът се намира в склад, в непосредствена близост до затворени кашони, на които пише "Legea". Нищо повече! А, да не забравя и платените наполовина задължения към хотел край Варна, в който бяха отседнали чужденците, каращи пробен период на СК "Локомотив". Именно там треньорът Иван Маринов - Масларя се запозна с качествата на играчите в двустранни игри.

Видно е, че Белардели има високо мнение за себе си и когато го подложиш на съмнение, тежко ти и горко – напада яростно. Това стана ясно след интервюто на напусналия Спартак централен бранител Роналд Донев, според който Пиетро и компания са дошли във Варна за всичко друго, но не и да правят футбол. Същият ден Белардели нахлува в съблекалнята на "соколите", блъска и тръшка (според разказите на очевидци). После дръпва състрадателна реч, която има за цел едно, да вмени вина в самите играчи за изказването на сина на бившия шеф на Левски Дончо Донев. Тя обаче за футболистите е Енигма.

Впоследствие изпълняващият функциите на изпълнителен директор италианец в тон с "професионализма" прекъсва на три пъти заниманието на тима. Просто човечеца се сеща за нещо и решава, че моментът не търпи отлагане и трябва да го сподели на секундата с футболистите. Но отново остава неразбран.

Ако се проследи внимателно италианското чудновато явление в Спартак 1918 в настоящия момент, на хоризонта се вижда и друг силен играч. Това е председателят на УС на клуба Антон Фажев. Да не подценяваме и приноса на този човек, и за този "залп", който всъщност във вица заема мястото на "отходна тръба" на девойчето.

Преди време "едни добри и милеещи за Спартак" хора сложиха начело на отбора този изстрадал човечец, който така лъже, че е способен сам да си повярва. И то много! Както си повярва, че той е в основата на превърналото се в култово спасение на Спартак през миналия сезон, когато начело на тима бе Атанас Атанасов - Орела.

В момента на Коритото е пусто. Няма футболисти, няма треньор. Дори и италианци няма. От време на време обаче се мярка същата тази персона с полицейски шлифер. И като се вгледа в нея човек, и проследи детайлно поведението, жестовете и репликите й, стига до заключението, че това е някакъв нов вид "ексхибиционизъм".

Именно от тези два основни персонажа (Белардели и Фажев) зависи бъдещето на Спартак. Два титана на футболната мисъл, които в момента се борят един срещу друг в битката наречена "пълната власт" над Спартак. Арена на сблъсъка ще е община Варна, където на 6 февруари ще проведе общо събрание, на което, поне по предварителна информация, в УС на Спартак трябва да влязат представители от Италия. Въпросът тук е - кой ще има мнозинството в управата. А от там насетне и кой ще решава бъдещите въпроси, свързани с клуба. Интересна битка на надлъгване предстои през новата седмица. И да си призная в мен този момент създава атмосфера на сеирджийско очакване...кой е по-хитър, Фажев или Белардели, това е
въпросът.