Фенове на Спартак притиснаха новите босове на клуба, писнало им да ги лъжат

Футболът ми е страст, но той върви и с бизнес отношения, коментира Белардели

Около 20-тина фенове на Спартак Варна се опитаха да запознаят накратко новия изпълнителен директор на "соколите" Пиетро Белардели с проблемите на любимия им клуб. Това се случи по време на първото занимание на тима за 2015 г. на стадион "Локомотив" вчера.

В ролята на преводач на ултрасите влезе един от тях, който обобщи на италиански: "Явно не сте запознати с нашите проблеми, които са доста тежки вече повече от 5 години. Едни хора през 2010 г. обещаваха светло бъдеще на Спартак, а виждате на какво дередже сме в момента. Сега идвате вие и ни обещавате същото. Трябва да разберете, че сме лъгани многократно с подобни обещания и затова не можем да ви дадем кредит на доверие".

"Няма как за толкова малко време да се запознаем с всички проблеми на отбора, а те вероятно са много. За да спасим сезона, ще правим всичко в движение. Идваме тук, за да помогнем на клуба да си стъпи на краката, и както казах пред журналистите - искаме да направим организация, каквато имахме в бившия ми клуб Лугано. Това е нашата цел. Футболът ми е страст, но той върви и с бизнес отношения. Досега, където съм бил, сме работили добре със съответните общини. Така че това е много важна част от нашата бъдеща работа в Спартак", коментира от своя страна Белардели.

На въпроса: "Гарантирате ли финансова стабилност на отбора за тригодишния проект, за който многократно говорите?, италианецът отговори: "Да, ние ще помогнем на клуба с каквото можем. Надявам се, че всичко ще има положителен резултат. Все още има неща, които трябва да изчистим с Антон Фажев и едва тогава можем да бъдем по-конкретни".

На реакцията на феновете "Да не стане така, че всичко да приключи до няколко месеца", Белардели отговори: "Всички сме тук с положителна нагласа. Надяваме се нещата да се случат по начина, по който вие и ние желаем".