Белардели: Осигурили сме финансиране и ще обявим колко е на 9 февруари

До този момент съм спечелил достатъчно пари, за да си гледам спокойно старините, каза още новият шеф на Спартак

Новата екипировка на Спартак 1918 пристигна в морската столица и в началото на идната седмица футболистите ще запознаят спортната общественост с придобивката. Екипировката е производство на италианската фирма Леджея и се забави с няколко дни поради факта, че първоначално екипите са били щамповани със старата емблема на Спартак (Вн).

Пиетро Белардели позира с кашоните, в които се предполага, че се намира новата екипировка на Спартак 1918


Първоначално италианските инвеститори бяха бесни, след като от българска страна им бяха предоставили тази емблема и поставяне на официалните игрови екипи, но с тази емблема отборът нямаше да получи право да играе в първенството.

"Въпреки че за анцузите и тренировъчните екипи това не е проблем, ние решихме да променим и тях. Това е причината за 4-дневното забавяне, което се получи", уточни Пиетро Белардели.

Междувременно той посрещна с усмивка информациите, че не е платено на хотела, където са били отседнали играчите.

"Това са пълни глупости. Предупредиха ме да не обръщам внимание на подобни неща, но продължавам да се чудя кому са нужни подобни интриги, след като ние се опитваме да направим всичко възможно да спасим клуба. Логично ме питате за финансирането и аз ви отговарям – да, осигурили сме финансиране и ще обявим колко е на 9 февруари, защото на 6 февруари е общото събрание в клуба и ние трябва да влезем в УС. Едва тогава ще изчистим задълженията към стари футболисти, към българската държава и към Енергоразпраделителните и Водни дружества. До този момент ние бяхме запознати само със задълженията на клуба. Това стана вчера (вторник), когато г-н Фажев ни представи всички дължими суми към държавата за осигуровки и не изплатени заплати. Гарантирам, че те ще бъдат покрити. Затова моля за малко търпение. Останаха по-малко от 2 седмици", каза за "Меридиан Мач" Пиетро Белардели.

Той отвърна и на нападките на някои от ветераните и функционери, гравитиращи около клуба, че идва с користни цели в България.

"На 20 април навършвам 70 години. До този момент съм спечелил достатъчно пари, за да си гледам спокойно старините. Не знам какви користни цели може да има вече един старец, а го правя от любов към футбола", каза Белардели.