Удължават грипната ваканция във Варненско!

Децата ще са на училище в понеделник

Грипната ваканция във Варна е удължена с още четири дни, научи Varnautre.bg. Учениците ще се върнат в клас следващата седмица в понеделник. За неучебни са обявени дните до 7 февруари (петък) включително. 

Точно в 10 започна заседанието на Областната комисия за борба с грипната епидемия. От резултатите, събрани в Регионалната здравна инспекция, става ясно, че грипът продължава да върлува и процентът на заболелите не пада под минумума за обявяване на епидемия.  

Варненските ученици са във ваканция вече втора седмица. Миналия понеделник те останаха по домовете си със заповед на кмета Иван Портних заради лошите метеорологични условия. По-късно същия ден от РЗИ и РИО обявиха 4 дни грипна ваканция, която преля в двата почивни дни, а след това и в междусрочната ваканция, която свършва днес. 

Детските градини и ясли ще продължат да работят, като всеки родител сам ще преценява дали да остави детето си у дома. За това, обаче, съветват от Община Варна, тъй като най-засегнати от вируса са именно възрастовите групи от 0 до 4 г. и от 4 до 14 години.