Във Варна на училище най-рано на 5 февруари (обновена)

Мисия Варна

27-01-2014, 16:44

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учениците във ваканция до края на януари

Утре без училище във Варна?

Удължаване на срока - само със заповед на министъра, ясли и градини ще продължат да работят

Учениците във Варна ще са на училище чак на 5 февруари. След като днес в община Варна бе обявена грипна ваканция до 31 януари включително, се оказа, че тя ще се слее с междусрочната почивка в школата. 

31 януари се пада петък, почивни ще са 1 и 2 февруари, а веднага след тях Министерството на образованието и науката е решило  3 и 4 февруари да бъдат междусрочна ваканция.

Грипната епидемия е обявена до 8 февруари. Ваканцията за учениците може да се удължи допълнително, ако броят на болните продължава да е над критичната граница. 

Грипна ваканция за детските градини и яслите не е обявена, тъй като те не са на учебен процес, съобщи шефката на РЗИ - Варна д-р Божанка Георгиева. За забавачниците ще се прилага т. нар. метод "филтър", при който сутрин ако има съмнения за някое дете, че е болно не се допуска в забавачницата. 

По думите на д-р Георгиева, най-вероятно на 5-ти учениците ще са на училище, тъй като периодът дотогава е достатъчно дълъг. На 4 февруари областната комисия ще се събере отново, за да реши окончателно кога учениците ще са отново в клас.

Удължаване на срока, заради пропуснатия материал може да има само със заповед на министъра на образованието, съобщи за Varnautre.bg началникът на РИО Венцеслава Генова. След като регионалният образователен инспекторат изпрати доклад, тогава ресорният министър ще реши има ли нужда от допълнителни учебни часове за приключването на срока.