Грипът не отстъпва

Животът

03-02-2014, 18:04

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Утре решават кога децата пак ще са на училище

Въпреки грипната ваканция, обявена за всички училища във Варненска област, и отрицателните температури грипният вирус продължава да върлува. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

През измисналата седмица училищата са затворени и затова няма статистика колко деца са в клас, а колко болни. Същата е ситуацията в детските градини, където има сборни групи, а много родители оставят децата си у дома, за да ги предпазят от заразата. От данните, подавани от лекарските кабинети в града, обаче, става ясно, че през изминалата седмица нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания остава високо, съобщи Д-р Божанка Георгиева - директор на РЗИ. Според предварителната информация епидемията остава в границите си от предходната седмица, когато учениците бяха разпуснати.

Нови пациенти са били настанени за лечение в Инфекциозната клиника на болница “Света Марина” заради усложнения от грип и ОРЗ.

За утре, вторник, е насрочено поредното заседание на Областната оперативна комисия за ръководство, координация и контрол в борбата с грип и остри респираторни заболявания /ОРЗ/. На него е стане ясно дали в сряда учениците ще са на училище след 4 дни грипна и 4 дни междусрочна ваканция.