Гранд Про стартира с разгром в Шампионската лига

ВИДЕО: Варненци размазаха с категоричното 6:0 Шаумян от Армения в първата си среща от Група Е на надпреварата, играна в залата в Камчия.

Гранд Про записа разгромен успех в първата си среща от предварителния кръг на Шампионската лига. Два пъти точен за успеха на варненци бе Иван Йованович, а по един път се разписаха Стойчо Попчев, Валентин Колев, Даниел Димитров и Марко Костич. Играещият треньор Димитър Пантев започна мача с Костадин Иванов – Марата на вратата и пред него полеви играчи Бойко Косев – Бобеца, Иван Йованович, Йован Станкович и Марко Костич. Варненци награбиха съперника от първата минута и свиреп удар на Йованович се спря в гредата на арменците. Малко по-късно шут на Костич мина на сантиметри покрай гредата.

Така се стигна до 15-ата минута, в която първенецът на България разпечата вратата на съперника. Бобеца задържа топката и пусна към нахлуващия на скорост Йованович, който изтреля моментално кълбото, то срещна горната греда и влезе поне с педя зад голлинията на Петросян за 1:0. Футболистите на Шаумян бурно протестираха за попадението, но съдията го зачете и посочи центъра. След гола Гранд Про продължи да бъде по-активният отбор и Димитър Пантев бе близо да се разпише, но не успя да стигне на време до прострелното центриране на Костич. В края на полувремето арменците отправиха първия си точен удар към вратата на варненци, но Иванов бе на мястото си и спаси.

След почивката Гранд Про тотално доминира и направо смачка своя опонент. В 22-ата минута отново Йованович се разписа за 2:0, а 180 секунди по-късно Стойчо Попчев направи резултата класически. В 33-ата минута името си сред голмайсторите записа и Валентин Колев – Багера, който вкара на празна врата. Последните две попадения бяха дело на Даниел Димитров и Марко Костич.

Статистика

Гранд Про – Шаумян 6:0

Голмайстори: 2:0 Йованович (15,22); 3:0 Попчев (25); 4:0 Колев (33); 5:0 Д. Димитров (35); 6:0 Костич (38)

Гранд Про: Иванов, Йованович, Станкович, Костич, Косев (Милков, Карагеоргиев, Х. Димитров, Пантев, Д. Димитров, Попчев, Колев, Кръстев

Шаумян: Петросян, Капукранян, Узуниян, Шахакиян, Григориян (Микаелян, Гюламбариян, Саргисиян)

Жълти картони: Йованович (Гранд Про); Петросян, Капукранян, Григориян (Шаумян)

Зала: Спортен комплекс „Камчия”