Човек на "Транстриумф" влезе в борда на "Градски транспорт"

Люспа от ГЕРБ изхвърча от Двореца на културата и спорта

Смяна на един от членовете на борда на директорите на общинския превозвач "Градски транспорт" гласува местния парламент на Варна. От управителния орган на дружеството си тръгва Ивайло Иванов, който при назначението преди около година, беше представен като дългогодишен вносител на френска марка автомобили у нас. 

Рокадата в борда днес беше направена без мотиви и без да е част от дневния ред на заседанието. Почти неусетно Ивайло Иванов бе заменен от Злати Златев. Последният не се представи публично, но според запознати новият бордовак в общинското дружество е човек на частния превозвач "Транстриумф". 

От борда на Двореца на културата и спорта пък изхвърча председателят му Слави Трайков. Няколко минути след като бе гласувано отстраняването му, Трайков разпрати отворено писмо до медиите, в което пространно се ожали, че са го изритали. Верният на Павел Димитров, отлюспил се гербер, си тръгва от управлението на общинското дружество, след по-малко от две години в борда му. За това време ДКС успя да натрупа огромни загуби, като само за миналата година финансовият минус достигна четвърт милион лева. Преди това Спортна зала излизаше все на печалба. 

Общинският съвет гласува освободеното място в борда на Двореца да заеме Николай Стефанов Бинев. Освен председател на читалището в "Аспарухово", Бинев е и първа дружка със съветничката от ГЕРБ Марица Гърдева.