"Пазари" счупи собствения си рекорд по смени в борда

Само за три години сменят четвърти член на съвета на директорите

Година след като бордът на едно от малкото печеливши общински дружества във Варна - "Пазари" претърпя поредните промени, рокадите отново започнаха. Назначаването на нов член на Съвета на директорите на "Пазари" ЕАД одобри местният парламент на днешната сесия. Точката бе извън официалния дневен ред и мина малко след приемането на финансовия отчет на предприятието. 

Освободен от длъжност е Николай Дочев. Той бе от квотата на ГЕРБ и влезе в общинското дружество най-скоро - на 4 юли 2012 г. Неговото място зае Петър Димитров Димитров, който обаче, не се появи за да се представи и да изясни, от чия квота е и какви политически пристрастия има. 

Новият бордовак се оказа неизвестен и за шефката на комисията по собственост Валентина Софрониева. "Нямам идея кой е", призна тя.

Рокадите породени от промените в политическата обстановка, характерни за общинските бордове, превърнаха "Пазари" в рекордьор. Само за 3 години общинското дружество смени четирима бордоваци. 

През лятото на 2010 г. Съветът на директорите на дружеството бе изцяло подменен и намален от пет на трима души. Тогава в състава му влязоха Милен Колев от "Атака", Лилия Христова от ГЕРБ и Миглена Георгиева от квотата на "Свободен избор" към онзи момент. Само три-четири месеца по-късно Милен Колев беше освободен, заради съмения за конфликт на интереси. Той стопанисваше заведение за бързо хранене на Централния пазар, докато бе в ръководството на дружеството. Неговото място зае съпартиецът му Цветомир Грънчаров. 

В края на 2011 г. последва нова смяна този път на Лилия Христова, която след въртележката на местните избори стигна до депутатско място. За нейното присъствие в борда на общинското дружество също имаше съмнения за конфликт на интереси, заради сина й Павел Христов, който по онова време беше общински съветник. Овакантената от нея бройка се запълни от Ангел Демиев, пак от ГЕРБ. 

Официалната причина за неговата смяна бяха здравословни причини, а неговото място зае Николай Дочев. Година по-късно, на днешната сесия местния парламент реши да си тръгне и той.