Гонзо и Пифа играят срещу Гранд Про

Шампионът на България по футзал стяга яка селекция за евротурнирите

Шампионът на Бългаия по футзал Гранд Про ще изиграе две демонстративни срещи с тима на Векта. Инициативата е на помощник треньора в тима на Черно море Ивайло Петров – Пифа, който сам е пожелал да възобнови стария отбор на пловдивчани, в който той самият той е носил екипа доста време. Именно като играч на Векта Пифа става и национален състезател в този спорт. "С Ивайло Петров сме в приятелски отношения и той самия се свърза с мен да направи две демонстративни срещи. За Векта ще играят всички футболисти на тима преди да се разпадне, както и треньорът на Черно море Георги Иванов. Мачът ще се проведе след края на сезона в "А" група, като най-вероятно срещите ще се играят в зала Владислав", каза най-добрият играч по футзал за 2009 г. Бойко Косев – Бобеца пред Varnautre.bg.

Бобеца коментира представянето на своя отбор в държавното първенство по футзал. "Отборите на Мания и Левски бяха достойни съперници. Имат много добри играчи, голяма част от които национали. Ние обаче успяхме да ги победим, трудно, но заслужено. По този начин станахме единствения отбор по футзал, който става шампион в две поредни години. Искам да благодаря от името на всички играчи на нашите спонсори - Свилен Дачев и Найден и Калоян Генчеви, които са основни "виновници" да защитим титлата си от миналата година", каза Косев.

"Отсрамихме Варна. Освен нас нито един тим в колективните спортове от морската столица не е станал шампион този сезон. Баскетболистите ни отпаднаха рано, волейбол нямаме, футболният тим на Черно море се бори да не изпадне, Спартак пък крета в "Б" група, единствено се надяваме хандбала да направят нещо. Спартак и Локомотив са на полуфинал, дано да не останем само ние шампиони от Варна. Срамно е половинмилионен град, който е столицата на волейбола да няма нито женски нито мъжки отбор в този спорт", каза колоритният играч на Гранд Про.

"Надявам се да направим добра селекция и да имаме силен отбор за евротурнирите. Целта ни е да прескочим първата група. Първо трябва да вземем добри футболисти, а след това да направим и добра подготовка", надява се Бобеца, който разкри, че Гранд Про ще вземе поне двама класни чуждестранни изпълнители, от които единия ще е сърбин.

"В момента се водят преговори, ще видим до къде ще я докараме".

Бойко Косев е един от най-титулуваните действащи играчи във футзала в морската столица. Той е четiри пъти шампион на България с два различки отбота. Като в кариерата си има две трети и три втори места в държавното първенство. С над 25 мача за националния отбор, в които е отбелязал и три гола. Спечелил е Купата на България и Суеркупата в този спорт.