Гранд Про е новият-стар шампион на България по футзал

Спорт

02-05-2013, 18:33

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Георги Карагеоргиев донесе шампионската титла на варненци две секунди преди края на редовното време


Отборът на Гранд Про – Коктейлс е новият-стар шампион на България по футзал. Това стана факт, след като „професионалистите” успяха да победят Левски с 3:2 буквално две секунди преди края на двубоя. Автор на попадението стана младият Георги Карагеоргиев. В първата среща варненци удариха „сините” с 2:1 и така след две победи за втора поредна година спечелиха шампионската титла в този спорт.

Шампионите започнаха по-силно срещата, като в началните минути създадоха няколко добри положения, които обаче не успяха да завършат с гол. В средата на полувремето все пак надмощието на варненци си каза думата и „професионалистите” поведоха в резултата със страхотен гол. Миша Милошевич започна атака за варненци, подаде остър пас към Марко Костич, който настъпи топката за Миша, той центрира към Багера, който я намери от въздуха и реализира много красив гол. До края на полувремето двата тима имаха по 2-3 чисти положения, но по-концентрирани пред гола бяха шампионите на София. Секунди преди края на първата част „сините” успяха да изравнят резултата чрез Александър Димитров.

Второто полувреме започна с натиск на Левски, като Гранд Про изчакваше своите шансове на контраатака. Именно при една такава варненци успяха отново да поведат в резултата. Йован Станкович финтира двама защитници на сините, пусна диагонален пас на задна греда където Миша Милошевич разстреля вратаря за 2:1. Малко след попадението гостите от столицата успяха да изравят. Христо Костов реализира след топовен изстрел с левия крак от около 15 метра. Преди това обаче варненци претендираха за фаул срещу Стойчо Попчев, след който всъщност стана и гола за Левски. Буквално две секунди преди края на двубоя, младият футболист на Гранд Про Георги Карагеоргиев донесе успяха на варенци, след като реализира с топовен изстрел от границата на наказателното поле, след двойно с Йован Станкович за крайното 3:2.

Секретарят на зоналния съветна БФС - Варна Пепи Петров връщи купата на шампионите, както и медалите на двата тима.