Гранд Про удари Левски с 2:1

Спорт

01-05-2013, 19:49

Снимка:

© Sportline.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Шампионите само на победа от защита на титлата си, Марко Костич с два голa

Шампионът на България по футзал Гранд Про спечели първия двубой от финала на държавното първенство, което се провежда във Варна. "Професионалистите" удариха Левски София Запад с 2:1 и при следващ успех утре ще защитят титлата си от миналия сезон.

Головете за варненци реализира сърбинът Марко Костич. За Левски София Запад точен бе Йосиф Шутев. Първото полувреме приключи при нулево равенство, като и двата отбора имаха по едно чисто положение. Гранд Про бе близко до първия гол, но Георги Карагеоргиев нацели гредата.

През второто полувреме отново той стреля, вратарят на съперника изби, но топката попадна в Марко Костич, който вкара за 1:0. След майсторска комбинация отново Костич пусна покрай стража на Левски за 2:0 Левски върна един гол чрез Йосиф Шутев, който получи хубав пас от Несторов.

"Сините" имаха претенции за шести фаул и дълга дузпа, но претенциите им не бяха уважени от съдията. Утре от 17,00 часа в зала "Владислав" ще се изиграе втората среща от финала. Тя може да се окаже и последна, ако Гранд Про отново спечели. При победа на Левски, шампионът ще бъде определен след изиграването на трета среща. Днес "сините" бяха подкрепяни от 10 свои привърженици, които не спряха да пеят по време на целия мач.