Таксиметрови фирми се разграничиха от протестите

От "Ласиа такси" определиха случилото се пред "Хипо такси" като вандализъм

Три таксиметрови фирми във Варна – "Ласиа такси", "Омега такси" и "Триумф такси" се разграничиха от протестите срещу минималната цена от 0,60 лева на превоз на пътници.

"Смятаме, че варненци заслужават качествени и конкурентни таксиметрови услуги, които винаги сме предоставяли", пишат в декларация до медиите собствениците на трите компании.

Не приемаме подобна форма на протест, заяви Иван Михайлов от "Ласиа такси", който определи случилото се пред офиса на "Хипо такси" като вандализъм. По думите му решението да се протестира пред офиса на компанията е взето на общо събрание, за което ръководствата на фирмите не са били уведомени.

Относно присъствието на коли и на "Ласиа такси", той заяви, че няма как да знае непрекъснато къде са служителите на фирмата, тъй като те изключват GPS-те си когато не са на работа.

Всяка фирма има право да превозва пътници на цената, която си определи, подчерта Михайлов и допълни, че себестойността на услугата, освен от цените на горивата, зависи много и от вида на автомобила.

От "Ласиа такси" също са намалили дневната и нощната тарифа, а по думите на Михайлов тази стъпка ще предприемат и други таксиметрови компании.