Таксиметрови шофьори бият заради дъмпинг

Крими

25-01-2016, 17:18

Снимка:

Varnautre.bg/ Ивайло Борисов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Водачи окупираха офис на конкурентна фирма в знак на протест

Дъмпинг на цените на таксиметровите услуги във Варна предизвика спонтанен протест, прераснал във физическа саморазправа. След като най-новата таксиметрова компания в града – "Хипо такси" обяви, че намалява тарифите до минимума, водачи от всички компании в града се събраха на протест на паркинга пред УМБАЛ "Св. Марина".

Първоначално недоволните мислели да се отправят към общината, но в последствие решили да посетят офиса на компанията и да разговарят с ръководството. Там няколко водачи влезли при управителя Кирил Киров, пред когото настояли да не се подбиват цените на таксиметровите услуги.

Киров излязъл навън, където напрежението ескалирало и се стигнало до физическа саморазправа. След подаден сигнал на мястото пристигнали полицаи, които разтървали мъжете. Служители на реда са и в момента пред офиса до музея "Владислав Варненчик", за да не допуснат нови ексцесии.

Преди дни от Хипо такси обявиха, че намаляват дневната тарифа на 0,60 лева на километър, а нощната на 0,65 лева, съобразявайки се с актуалните икономически условия в града и понижените нива на цените на горивата, както и с ограничаването на монопола на пазара. Компанията е създадена от доскорошен служител на "Триумф такси", което поддържаше едни от най-ниските цени.

Междувременно водачи на "Хипо такси" бяха предупредени да не излизат на работа, тъй като може да се стигне до още по-големи физически сблъсъци.