Разследването срещу Лудия и Розата приключи за 2 седмици

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Янко Костов и Петър Борисов

Разследването на Варненската окръжна прокуратура срещу 41-годишния Янко Костов, познат като Лудия в наркосредите и 25-годишния Петър Борисов, известен като Розата, е приключило само за 14 дни. Това съобщиха от институцията, откъдето са внесли обвинителен акт срещу двамата мъже. Очаква се насрочване на делото за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Костов и Борисов бяха задържани при специализирана акция в курорта Златни пясъци в края на юли, проведена под ръководството и с участието на прокурори от Окръжна прокуратура. По време на операцията бяха открити 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин.

Двамата бяха обвинени в държане с цел разпространение и разпространение на публично място без надлежно разрешение на високорискови наркотични вещества като съучастници в продължавано престъпление. За Костов деянието е извършено в условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на наказание, наложено му също за разпространение на наркотици.

В хода на разследването Лудия и Розата бяха обвинени и в изнудване чрез заплаха на две лица, като за Костов деянието е извършено отново в условията на опасен рецидив. Към момента на внасяне на обвинителния акт двамата обвиняеми са задържани под стража.