Двамата дилъри на Златните продали дрога на поляк и италианец

Крими

31-07-2015, 12:01

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицейска акция на Златните: Прибраха двама наркодилъри

Прокуратурата иска постоянен арест за двамата пласьори

Варненската Окръжна прокуратура привлече като обвиняеми по бързо производство двамата дилъри, задържани при специализираната акция срещу наркоразпространението на Златни пясъци. Полицейската операция в курорта беше проведена под ръководството и с участието на прокурори от Окръжна прокуратура.

25-годишният Петър Борисов с прякор Розата и 41-годишният Янко Костов, известен като Лудия, бяха задържани в момент на разпространение на високо рискови наркотични вещества на крайбрежната алея в курорта - престъпление, за което се предвижда наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода и глоба от 20 до 100 000 лева.

Намерените наркотици са 5,03 г марихуана и 1,96 г кокаин. Установени и разпитани са и двама чужди граждани – полският гражданин М. М. и италианецът А. Д., на които наркопласьорите са продали различни количества от скритите в тайник наркотици.

Борисов и Костов са обвинени и за принуждаване чрез заплаха с насилие на 22-годишната Д. Д. да поеме имуществено задължение, като им плаща по 200 лева седмично. За Янко Костов разпространението на наркотици е извършено в условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на условно предсрочното му освобождаване за същото престъпление.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура. Днес от държавното обвинение ще поискат от Варненския окръжен съд определяне на постоянни мерки за неотклонение "Задържане под стража” спрямо наркопласьорите. Съдебните заседания в Окръжния съд са насрочени за 14 часа и 14,30 часа.