Лудия и Розата остават зад решетките след наркоакцията на Златни

Полицията дебнела двамата пласьори от месец

Варненският окръжен съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на 25-годишния Петър Борисов с прякор Розата и 41-годишния Янко Костов, известен в наркосредите като Лудия. Те бяха задържани на 29 юли вечерта, при полицейска спецакция на Златни пясъци в момента на пласиране на дрога на чужденци.

От месец в Областна дирекция на МВР - Варна срещу двамата се провежда разследване по бързо производство за разпространение на наркотици, а срещу Петър Борисов – и за изнудване.

Обвиняемият Костов е привлечен за деяние по условията на опасен рецидив. Деянията, за които е обвинен в настоящото производство, са извършени в изпитателния срок от изтърпяване на остатъка от наказанието "Лишаване от свобода" за същото по вид престъпление. Наказанието е влязло в сила на 07.11.2014 г.

Петър Борисов има предходна съдимост и висящо дело. Предвид естеството на обвинението и съдебното му минало, съдът счете, че има реална опасност да се укрие или да извърши престъпление.

Деянията, за които са обвинени, са определени от закона като тежки умишлени престъпления. За принуда предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от една до шест години и глоба, а за притежание и разпространение на наркотици - от 5 до 15 години и глоба от 20 до 100 000 лева.

В тридневен срок наложените мерки на двамата могат да бъдат обжалвани или протестирани пред Апелативния съд във Варна.