Сесия 42 - ден втори: Затишие пред буря

Търсят наемател, който да инвестира 1 милион лева в търговския център на Спортна зала

Спокойно започна вторият ден от 42-то заседание на Общинския съвет на Варна малко след 9 часа. От рано в залата се настаниха около 50 привърженици на ФК "Спартак Варна", както и група протестиращи от "Транстриумф" и контри от "Градски транспорт".

Присъствието на фенове на футболния отбор е заради очакването сдружението да получи одобрение от Общинския съвет да стопанисва базата на СК "Локомотив". Тъй като точката е назад в дневния ред, засега всичко в зала "Пленарна" е спокойно. Единствено при влизането на Янко Станев на заседанието последваха бурни освирквания и обиди по негов адрес, което пък провокира председателят на Общинския съвет Иван Луков да категоризира феновете като хора с липсващи първи 7 години.

Кротко изчакват решението и протестиращите от "Транстриумф", чиито линии предстои да бъдат взети от общинския "Градски транспорт".

Продължението на сесията започна с довършване на точката по собственост, останала от вчера. В нея шефът на Двореца на културата и спорта Минко Христов обясни, че ДКС търси наематели, които да инвестират 1 милион лева в подобрения на търговските площи на залата. Става дума за обособяване на нови входове, изграждане на ескалатори и други.