"Спартак" влезе в дневния ред на сесията (видео)

Иван Петров пък е против

Депутатът от ГЕРБ Тодор Балабанов предложи в дневния ред на сесията да влезе предложението да се даде стадион "Локомотив" на ФК "Спартак Варна". Общинските съветници гласуваха "за" почти единодушно. Предложението ще бъде обсъдено и гласувано на утрешната сесия.
Остро срещу решението на Общинския съвет се изказа настоящият шеф на УС на "Спартак 1918" - Иван Петров. "Не е нормално да се разделят стадион "Спартак" и стадион "Локомотив". И двете съоръжения принадлежат на истинския "Спартак Варна", на който аз съм избран за председател от над 50 бивши футболисти и деятели, свързани с варненския клуб, които са дали живота си за него.

Един от феновете - Стефан Калименов, благодари на общинските съветници за решението, което взеха днес. "Всички теми, които днес се обсъждат, са важни за Варна и варненци, включително и "Спартак Варна". Ние искаме морската столица да има два футболни отбора, както и стадион "Юрий Гагарин", на който нашите деца да гледат мач между тези два отбора. Това са едни 20 000 зрители на стадион, което ще е истински празник за град Варна."

Пред зала "Пленарна" феновете проведоха разговор с общинския съветник Янко Станев, който ги увери, че никога досега не е гласувал против "Спартак", като намекна, че и утре гласът му ще бъде даден в подкрепа на варненския клуб.