Шест протеста на сесията на Общинския съвет

Мисия Варна

04-08-2015, 19:48

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички недоволни нахлуват в 9 часа в общината

Шест различни групи протестиращи ще изразяват своето недоволство на сесията на Общинския съвет утре. На заседанието, което най-вероятно е последното за този мандат, демонстрация ще направят жителите на кв. "Чайка" заради приетия план за застрояване на квартала. 

Група жители от кв. "Изгрев" също ще протестират пред съветниците заради липса на канализация и водопровод повече от 10 години. 

Многоброен се очаква да бъде и протестът на търговците и ресторантьорите, които искат промени в наредбата, регламентираща тротарното право. На последната комисия по финанси те настояваха исканията им да бъдат разгледани, но след като това не се случи, бизнесът обяви, че ще протестира на сесия.

Демонстрация ще има и от служителите на частния превозвач "Транстриумф". Линиите, които досега обслужваше дружеството ще бъдат взети от общинската фирма "Градски транспорт" и служителите на частния превозвач негодуват срещу това, че ще останат без работа. 

Най-многолюден се очертава да бъде протестът срещу построяването на социален блок във "Възраждане".  На заседанието на ОбС трябва да бъде приета Стратегия за интеграция на ромите. Жителите на квартала се опасяват, че с гласуването на документа, ще се даде зелена светлина за настаняване на цигани в бъдещия блок. 

Шестият протест е на феновете на Спартак, които чакат решение за базата на СК Локомотив. Те настояват тя да бъде предоставена за безвъзмездно ползване на ФК Спартак Варна. Тъй като все още няма яснота дали това ще се случи, привържениците също ще нахлуят на сесия.