Стотици се прощават с Тодор Славов (видео и снимки)

Варненският пилот загина след катастрофа на рали Твърдица - Елена

Десетки рали състезатели от цялата страна и стотици жители на Варна дойдоха в Катедралния храм "Св. Успение Богородично", за да се сбогуват със загиналия в катастрофа варненски пилот Тодор Славов. Състезателят поема последния си път с пилотски дрехи. Опелото ще продължи до 15 часа, след което траурната процесия ще се отправи към Централните градски гробища, съпроводена от състезателни коли.

Около 50 коли на пилоти и навигатори са подредени пред Катедралата, предаде репортер на Varnautre.bg. Автомобилите, чийто брой надхвърля този на състезание, са облепени с лика на пилота и посланието "Шампионът не умира, той става легенда".

Сред опечалените са Славчо Христов, една от легендите на автомобилния спорт в България, пилотите Крум Дончев, Йордан Атанасов, Петър Гьошев, Пламен Стайков, Димитър Илиев, председателят на Българската федерация по автомобилни спортове Ради Козлеков. 

 

Цветя и венци до тленните останки на състезателя, напуснал ни само на 31 години, бяха поднесени от институции, както и от федерации от Румъния и Сърбия.

Ковчегът с тялото на Тодор Славов бе изнесен от рали състезатели под бурни аплаузи и форсиране на двигатели. След това траурното шествие се отправи по бул. "Владислав Варненчик" към централния гробищен парк. 

ФОТОРЕПОРТАЖ ТУК!