Тодор Славов ще вземе участие в 45-тото рали "Стари столици"

Познавам отлично трасето и няма да имам проблеми със записките за него

Балканския рали шампион Тодор Славов ще вземе участие в 45-тото рали „Стари столици”, последен кръг от българския рали шампионат. Първоначално в състезанитео трябваше да кара Мирослав Ангелов, който наема за кръговете от родното първенство състезателния автомобил на Славов Рено Клио R3, но поради форсмажорни обстоятелства той няма да може да застане на старта.

„Вчера получих обаждане от Миро Ангелов, че няма да може да вземе участие в състезанието. Тъй като подготовката на отбора беше готова за рали „Стари столици”, решихме заедно с навигатора на Миро Петър Илиев да изпълним подадената заявка. Познавам отлично трасето и няма да имам проблеми със записките за него. Колата е отлично подготвена и се радвам, че ще мога да завърша сезона с едно любимо състезание, в което миналата година се представихме страхотно”, обясни ситуацията Тодор Славов.

За Славов това е първо състезание след силното му представяне в „Авис Босфорус рали” в края на месец август. През тази година програмата на балканския шампиона за 2013 година бе скромна, ограничавайки се до домашния му рали сприт „Варна”, рали „Твърдица” и турското макадамово рали край Истанбул.

Рали „Стари столици” ще се проведе в два дни – събота и неделя. В съботната програма са включени четири скоростни отсечки с обща дължина от 33 километра. В неделя са решаващите пет скоростни отсечки – 47,60 състезателни километра.