111 са проверените обекти по Черноморието, само 10 са в нарушение

Констатирани са няколко случая, в които изискванията на закона за осигуряването на достъп на хората с уврежданияне се спазват

От началото на сезона до момента инспекторите са извършили 111 проверки в туристически обекти по Българското Черноморие. Съставени са 10 акта за нарушения като предоставяне на туристически услуги в обект, който не отговаря на дадената му категория, несъответствие на надписите за вида, наименованието и категорията на заведението с посочените в удостоверението и липса на цени в български левове. Това заяви Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите пред БНР.

Констатирани са няколко случая, в които изискванията на закона за осигуряването на достъп на хората с уврежданияне се спазват. "Нашите проверки ще бъдат акцентирани върху това, тъй като е важно да се гарантира, че тези лица ще имат възможността да получат също толкова качествен продукт, както и всички останали", коментира още Маргаритов.

Той допълни, че започналата инициатива за проверки на детските съоръжения е с обхват територията на цялата страна и посочи: "Това също е един съществен елемент от нашата кампания, който вече е насочен към безопасността на предлаганите стоки и услуги на потребителите. Такива проверки се извършват и към момента в увеселителни обекти на територията на страната, а по Черноморието акцентът е и върху услугите, предоставяни в аквапарковете"