Мишо Венков: Ако не стигнем до финала, това ще бъде трагедия за Черно море

Разполагаме с всички аргументи за успях срещу Локо Пд

Левият краен бранител на Черно море Мишо Венков сподели, че всички на "Тича" са амбицирани да се представят по най-добрия начин срещу Локомотив (Пд) в първия мач от 1/2-финалите на турнира за Купата на България. Варненци приемат "сърфовете" на собствения си стадион във вторник от 17 часа.

"В последните мачове в "А" не се представихме по най-добрия начин, но сега всички в отбора сме амбицирани и максимално мотивирани да дадем всичко от себе си за успех във вторник. Ще търсим победа със суха мрежа, независимо с какъв резултат ще я постигнем в срещата на "Тича". Разполагаме с всички аргументи, за да се получи това, което сме си поставили за цел", категоричен е Венков.

Футболист №1 на Варна за 2014 година изключи всякакъв вариант да подценят съперника. "Пловдивчани имат седем загуби поред в елита, но това не трябва да ни успокоява, тъй като турнирните двубои са нещо съвсем различно. Предвид това, че мачът е от полуфинал от турнирната надпревара, всеки отбор може да се вдигне за един двубой и да се представи добре. Те ще играят на максимум срещу нас, независимо, че имат лошите резултати и страдат от липса на финансиране. Ние обаче ще търсим задължителен успех", каза още бранителят.

Запитан минава ли му през ума, че може да не играят финал за трофея, левият бек бе лаконичен: "Не, не е и не. При така стеклите се обстоятелства, ако не стигнем до финала, не само, че сезонът ще е пълен провал, но ще бъде и трагедия за Черно море. Ние не искаме да причиним страдание на великолепната ни публика", завърши Мишо Венков.