Черно море загуби от Левски в голов трилър на "Герена"

ВИДЕО: "Моряците" отстъпиха с 2:5

Отборът на Черно море загуби гостуването си на Левски с 2:5, в мач от 2-ия кръг на втората шестица в "А" група, който се игра на "Герена".

Абди отбеляза своя втори гол за тима след отлично извеждащо подаване на Аниете в 4-ата минута. Петър Златинов изравни от фаул в 10-ата минута след нов вратарски гол. Халфът центрира от близо 40 метра, но никой не игра с топката, тя тупна и спря в мрежата на Йоргачевич.
Секунди по-късно Валери Домовчийски пропусна да даде отново аванс на своите, но Александър Чанович парира. Аниете в 13-ата минута също пропусна. В 18-ата минута Божидар Краев все пак вкара втори гол за "сините". Младокът получи подаване от Домовчийски, който се пребори със защитник на "зелено-белите" и подаде на юношеския национал, който направи 2:1.

Валери Домовчийски направи 3:1 в 23-ата минута. Краев подаде на Бедоя, който стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в гърба на Кирил Котев и попадна в Домовчийски, а нападателя с моментален удар вкара 12-ия си гол за сезона и 8-и в първенството. Краев, Прохазка и Домовчийски пропуснаха да вкарат нов гол във вратата на варненци.

На полувремето Никола Спасов опита да съживи моряците с двойна смяна и на терена се появиха Вилян Бижев и Живко Атанасов за сметка на Бакари и капитана Кирил Котев. Възпитаниците му вдигнаха леко нивото в предни позиции, но продължиха да допускат твърде много грешки в отбрана. На два пъти Чанович се намеси отлично при удари на Аниете. За варненци пък два опасни шута отправи Симеон Райков. Все пак от третия път той успя. В 74-ата минута Марчин Буркхард изведе елегантно крилото по фланга и Райков стреля под плонжа на Йоргачевич – 3:2. Левски обаче много бързо си върна аванса от 2 гола. Две минути по-късно Либан Абди преодоля елементарно Стефан Станчев и стреля, Чанович изби, но Абди опита нов удар, при който Мамуту Кулибали си отбеляза автогол. В добавеното време Черно море инкасира и пети гол, който бе отбелязан от юношата на сините Борислав Цонев.

Левски – Черно море 5:2

Голмайстори: Абди (4), Краев (17), Домовчийски (23), Кулибали-авт (76), Б. Цонев (90); Златинов (9), Райков (74)

Левски: Йоргачевич, Прохазка, Белаид, Стойчев, В. Минев, Гаджев (71 – Велев), Бедоя, Краев, Аниете (84 – Б. Цонев), Абди (80 – Александров), Домовчийски

Черно море: Чанович, Станчев, Котев (46 – Атанасов), Кулибали, Клок, Стенио, Златинов (63 – Буркхард), Райков, Ернандес, Коконов, Бакари (46 – Бижев)

Съдия: Владимир Вълков

Жълт картон: Бедоя (Л)

Стадион "Георги Аспарухов"