Черно море един от трите клуба изрядни пред БФС

От Тича са гарантирали, че през лятото стартират със сериозен ремонт на тревата

Ръководството в БФС е в тотален шок. Само дни преди крайния срок за подаването на документите за лицензирането само три клуба от елита са с изрядни документи. На всичко отгоре два от тях са в долната част от таблицата и няма да играят в елитната шестица.

Борислав Михайлов сериозно обмисля този път да не се правят допълнителни компромиси, което може да свие елитната ни група до 10 отбора. Така ще се избегне и разделянето на две на групата, а просто ще се изиграят по 36 кръга.

Според отлично информиран източник на "Труд" изрядни към момента са Лудогорец, Черно море и Славия. Останалите клубове имат сериозни проблеми.

Процедурата за евентуалните нови членове на елита все още не е стартирала. Вече се знае, че Монтана (почти сигурно) ще влезе в "А" група. За второто място спорят Локомотив от Горна Оряховица и Пирин от Благоевград. От двата тима по-малко проблеми имали благоевградчани.

Президентът на БФС бил категоричен, че за последно се играе на терени като тези във Варна, на стадион "Локомотив" в София и в Дупница. От Черно море са гарантирали, че през лятото стартират със сериозен ремонт на тревата. Марек ще изпадне и така проблемът ще се реши от само себе си. Дупничани обаче тихомълком се доближиха на 6 точки спасението след равенството с Литекс.