Маслара: Дано да се запомни съдбата на Спартак 1918

Никога повече да не допускат да се доверяват на някакви италиански пишман бизнесмени

След като в петък стана окончателно ясна тъжната съдба на Спартак 1918, който приключи участието си в "Б" група, потърсихме бившия треньор на "соколите" Иван Маринов - Маслара. Специалистът отдавна бе алармирал за надвисналата заплаха над варненския клуб.

"Жалко е, че след като в България видяхме толкова много примери с италиански бизнесмени и пишман инвеститори, които щяха да спасяват български клубове и все това така и не се случваше, не си взехме поука и допуснахме да съсипят и Спартак. Още на 19 януари предупредих какво ще стане. Жалко е, че нашето ръководство се подведе. Аз лично не съм присъствал на разговори, на сделки. Явно сделка не е имало, щом в крайна сметка всичко пропадна. Може би при преговорите трябваше да имаме по-голяма сигурност - веднага да се платят заплатите на футболистите", заяви треньорът.

"Аз още след първата седмица се убедих, че нищо няма да стане. Вместо да започнем подготовка на 16-и, на същата дата италианците си отидоха. Върнаха се чак на 29-и. На 19 февруари, беше четвъртък, им казах, че ако не платят заплатите до понеделник, всичко приключва. Италианецът се опита да ме уволни с SMS, което разбира се, нямаше как да стане. Когато казвах какво ще се случи, все ми се отговаряше - нека да изчакаме, нека да видим. Явно ръководството на Спартак не е имало никакъв друг ход", допълни разочарованият Маринов.

"От тук нататък не съм запознат с нормативната уредба на БФС и не знам точно в коя група ще бъде пратен отборът. По-важното е другите клубове да запомнят това, което стана със Спартак и никога повече да не допускат да се доверяват на някакви италиански пишман бизнесмени. Колкото до мен самия - имам шест неполучени заплати. Свободен съм и ще чакам някой да ме потърси", завърши Маринов.