На пазар: Доматите с 80 стотинки надолу

Парите

16-02-2015, 14:09

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На пазар: Салатките на цената на зелето

На пазар: Шопската салата поскъпна

Цацата и таранката остават най-евтините на Рибната борса

Домати по 1,80 лв. за килограм може да си купите на Централен пазар. От петък цената им е паднала с 80 стотинки. При краставиците промяна в цените няма. Кивито обаче е "скочило" - от 1,60 за килограм в петък, до 2,40 лв. за кило днес.

С 4 лева се е покачила цената на сушените сливи, които се продават за 12 лева килограм. На Централен пазар е и най-евтиният чесън - 3,5 лв. за кило. Там има картофи по 80 стотинки, лимони по 2,30 лв. и ябълки по 1 лев за килограм.

На "Чаталджа" са най-скъпите домати - 5 лева за кило, но там също има поевтиняване от миналта седмица. Толкова струват и краставиците. Там са и най-високите цени на лука - 1,60, картофи по 1,40 лв.,киви по 2,60 лв., грозде по 12 лева, лимоните по 3 лева за килограм.

На пазар "Часовника" е най-евтиното зеле - 1 лев за кило. Гроздето е по 8 лева, 2,80 лв. са бананите. На пазара във "Владиславово" морковите са с най-ниска цена - 1 лев за килограм. Толкова струват и ябълките, портокалите и картофите.

Цацата и таранката остават най-евтините на Рибната борса, с цена от 3 лева за килограм. По пазарните площадки във Варна търговците извадиха и мартениците. Червено-белите конци и украшения се продават на цени от 30 стотинки до 3 лева.

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар