На пазар: Салатките на цената на зелето

Парите

09-02-2015, 15:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Спанакът също поскъпна по варненските пазари

С 40 стотинки по-скъпо, в сравнение с края на миналата седмица, се продават най-евтините салатки по пазарите във Варна. Може да ги намерите по 1.20 лв. за брой. По-скъп е и спанакът, който се продава за 4 лева килограма.

Най-евтините домати са на Централен пазар - 2.40 лв, а най-висока е цената им на пазар "Чаталджа" - 6 лева за кило. Там се продават и най-скъпите краставици - за 5 лева. Най-евтините са на пазар "Часовника", където ще си ги купим за 2.40 лв. килограма. На този пазар, както и на пазара във "Владиславово" може да намерите най-евтиното зеле - по 1 лев. Средната му цена по пазарите е 1.20 лв. Един лев е и килограм лук на пазар "Централен". Там се продава и чесън по 3 лева за килограм. Най-високата му цена е на пазар "Чаталджа" - 7 лева.

Картофите на пазар "Централен" леко поевтиняват - от 0.80 лв. за кило в петък, до 0.70 лв. днес. Най-евтиното киви е във "Владиславово". Можем да си го купим за 1 лев килото. Бананите на пазар "Часовника" са най-изгодни - по 2 лева за килограм. Там обаче са най-скъпите мандарини - 2.60 лв. за кило.

Почти без промяна е цената на рибата. Таранката е 2.50 лв, цацата - 3 лева за килограм, скумрията е 4.40 лв., кефалът 5 лева за килограм.

В седмицата на Свети Валентин и после до 8 март следим и как вървят най-популярните цветя на официалните пазари.

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар