Издирва се шофьор, блъснал пешеходка и избягал

Четирима са ранените в катастрофи през уикенда

64-годишна пешеходка е болница след като неизвестен шофьор я блъсна. Навръх Трифон Зарезан около 20:00 ч., е получен сигнал за пострадала жена в село Любен Каравелово. Изпратен на мястото автопатрулен екип установява, че неизвестно до момента превозно средство, поради движение с несъобразена скорост по мокра, кишава пътна настилка, блъска движеща се вдясно по пътното платно пешеходка. Водачът на автомобила е напуснал мястото на произшествието и до момента се укрива. Пострадалата жена е настанена в болница с комоцио, няма опасност за живота й. Образувано е досъдебно производство. Призовават се граждани, които имат информация за издирваната кола, да се обадят в най-близкото поделение на МВР. 

На Трифон Зарезан в катастрофа пострада и 17-годишно момиче. Около 10:20 часа, по пътя от с село Чернево за Девня, 20-годишен водач на "Опел Вектра", управлявайки с несъобразена скорост по мост и в завой, губи контрол над колата и излизайки от пътното платно навлиза в земеделска нива. Вследствие на ПТП-то е пострадала 17-годишната пътничка в автомобила, която е откарана в болница "Св. Анна". Установена е фрактура на лумбален прешлен и е настанена за лечение, няма опасност за живота й. 

Общо четирима са раннените в кататсрофи през почивните дни. Пак на 14 февруари около 16:10 часа, по бул. "Вл. Варненчик" в посока Летище Варна, на пътния възел с бул. "Янош Хуняди", 60-годишен водач на "Ситроен", поради неспазване на достатъчно дистанция от движещ се пред него и рязко намаляващ скоростта  "Пежо", не успява да спре и го блъска. От удара са пострадали 25-годишния водач на пежото, който е с контузия на ляв крак и 50-годишен пътник в колата, който е с контузия на гърба. Оказана им е медицинска помощ в болница и са освободени за домашно лечение. Няма опасност за живота им.