82-годишен дядо зад волана прати пешеходка в болница и избяга

Крими

06-02-2015, 12:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Германка пострада в местно такси, двама младежи - потрошени от трети

Три катастрофи с пострадали са станали във Варна за последното денонощие. В пътните инциденти са ранени четирима души. Вчера около 9:20 часа, на кръстовището на ул. "Царевец" и бул. "Осми Приморски полк", 82-годишен варненец с инициали П.П., управляващ "Рено", при маневра за завой в обратна посока, блъска пешеходка. Жената е на 69 години също от Варна. Тя е пресичала пътното платно на пешеходна пътека, уточняват от варненската полиция.

След инцидента шофьорът напуска местопроизшествието. Вследствие на катастрофата пешеходката получава разкъсване на ахилесово сухожилие, прегледана е и настанена за оперативно лечение в МБАЛ "Св. Анна", без опасност за живота. По-късно водачът на автомобила е установен в дома си. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 22:15 часа на кръстовището на бул. "Януш Хунияди" и бул. "Сливница", 27-годишен водачът на "Опел" от с. Полковник Минково пък предизивка катастрофа с "Алфа Ромео". Младежът извършвал маневра за ляв завой, в посока центъра на града и отнел предимството на движещата се в права посока "Алфа", която го блъска.

Вследствие на инцидента са пострадали водачът на втория автомобил - на 19 години от Варна, който получава контузия на лице и коляно, и пътничка в същия автомобил, непълнолетна, която получава контузия на гръден кош. И двамата пострадали са прегледани и освободени, без опасност за живота.

Десетина минути по-късно е станала още един пътен инцидент на ул. "Акад. Сахаров". Таксиметрова кола "Шевролет" с 47-годишен водач от Варна спира в лентата за движение за качване на пътник близо до голям търговски център в района. След това същият предприема маневра за завой в обратна посока, когато е блъснат от "Тойота", движещ се в права посока. Шофцорът на "Тойота" е избягал от местопроизшествието. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от таксиметровия автомобил, германска гражданка на 23 години, която получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.