Бияч на Черния Роди сам си рязал пръстите

Засега уликите сочат, че трима от бандата имат пръст в убийствата на варненския бизнесмен Борислав Манджуков

"В групата на Черния Роди има хора, които при дребен спор - например за паркиране, могат да пребият и дори да убият човек. Знам, че един от тях беше пратен да убие Кекавия", разказал пред полицаи свидетел срещу разбитата варненска банда за мокри поръчки. Той поискал закрила, защото знаел какво го чака. Разследващите са го записали като номер 121 в списъка на свидетелите. По-късно още петима се престрашили да говорят при условие, че самоличността им също остане тайна. 

Групата не само чупи кости с метални пръти и малтретира жертвите си, но се гаври с тях. Целта е после дълго да се говори за това и другите да имат страх, обяснил един от свидетелите.

Освен убийства според МВР в сметката на бандата се водят още поне две отвличания и няколко побоя за назидание. Нейна жертва станал шанаджията Бобо. За наказание, че продава хероин, без да се отчита, бабаити го замъкват във вила до варненския кв. "Аспарухово". Там го подлагат на чудовищна гавра с тръба и бодлива тел. Бобо е намерен с раздрани задни части.
Второто отвличане е на дилъра Джуджето. Той е откаран в местността Аксаковска панорама. Там едва не му чупят врата със захват, заплашват го с убийство и здравата го бият. Оставят го с няколко счупени ребра. Джуджето лежи в болница и прескача трапа. Няма данни да се е оплаквал в полицията.
В сенчестите среди се говори и за гавра с друго момче. Него го пребиват и после го стрижат. От страх младежът се изпуснал. Мъчителите вземат от екстрементите, разбъркват ги с мляко и го карат да пие.

"Най-важното е да намерим неоспорими доказателства за поръчковите убийства", каза полицай. Засега уликите сочат, че трима от бандата имат пръст в убийствата на варненския бизнесмен Борислав Манджуков и на строителния предприемач Митко Дамянов и жена му Наталия. Манджуков бе застрелян пред дома му в Пловдив на 24 март 2014 г., а Дамянови - в столичния кв. "Витоша" на 8 януари т.г.
Целият материал можете да прочетете тук.